Slippers voor Dames

Bij Taft Shoes heeft u voldoende keuze aan dames slippers met nieuwe, vrolijke kleuren, prints, kralen, borduursels en combinaties van materialen. Gaat u naar het strand of zwembad? Voor de finishing touch voor die mooie zomerse jurkjes of outfit? Of lekker voor thuis? Wij hebben een speciale selectie gemaakt van dames slippers.

Merk Slippers

Zoekt u slippers van UGG, Lazamani, Copenhagen, Toms, Birkenstock, Levi's, Panama Jack, Dr. Martens en nog veel meer.

Geschiedenis van de Slipper

Niets bezorgt een zo snel zomergevoel als slippers aan de voeten. Maar voordat deze in ons westerse cultuur bekend werden had dit een hele tijd nodig. Een korte geschiedenis van de flip flop.

Er staan al primitieve slippers afgebeeld op prehistorische muurschilderingen uit de steentijd. Zo ook in landen als Egypte, India, China, Kenia en Mexico lopen ze al een hele lange tijd rond op open zolen van onder andere papyrus, hout, rijststro, geitenvellen en yuccabladeren. Pas na de Tweede Wereldoorlog doet de slipper zijn intrede in het Westen; Nadat de Amerikaanse soldaten in de Pacific hadden gevochten keerden zij huiswaarts met traditionele zōri-slippers van riet. Omdat zōri voor de gemiddelde Yank moeilijk te zeggen was, werd het schoeisel omgedoopt tot flip flops.

Via de Californische surf- en strandcultuur vond de slipper in de jaren ’60 uiteindelijk zijn weg naar het Westen. Nu zijn de slippers inmiddels gemaakt van materialen als plastic, rubber, kurk en leer. Maar ze zijn nu al bezig met het ontwikkelen van nog meer verschillende materialen zoals van bananenschillen en aardapelschillen.